Voor Miko zoeken wij een nieuw baasje, hij is 5 jaar geleden in onze kennel geboren, door omstandigheden zoekt zijn baasje een nieuwe eigenaar voor hem. Hieronder zijn verhaal. U kunt hem bellen op : 06-34068700

Miko is een gezonde Shiba Reu van bijna 5 jaar oud. Wegens een aantal persoonlijke veranderingen in mijn leven heb ik niet meer de tijd en ruimte om dit trotse Shiba mannetje de aandacht, liefde en beweging te geven die hij verlangd en nodig heeft. Met pijn in mijn hart, maar toegegeven aan de omstandigheden, ben ik op zoek naar een nieuw ervaren baasje voor mijn hond om hem een optimaal, stabiel en liefdevol tweede leven te geven. 

Miko is in de basis een enorm lieve, trouwe en speelse hond. Thuis is hij, wanneer je hem laat, de meeste tijd rustig, kalm en staart hij graag door het raam. Zodra je hem aandacht geeft en zijn vertrouwen hebt gewonnen wil hij niets anders dan met je spelen, stoeien en knuffelen. Hij vindt nadenk-spelletjes heerlijk en doet zelfs aan apporteren (als hij zin heeft). 

Hij heeft behoefte aan een ervaren baasje met Japanse rassen, omdat hij de eigenschappen heeft van een echte Shiba; zoals trots en onafhankelijkheid. Dat maakt hem een prachtig kleurrijke Shiba, maar wel in handen van een ervaren baasje. Hij moet over het algemeen niets van andere honden hebben, daarbij komt dat hij niet bang is de confrontatie aan te gaan. Op Shiba teefjes is hij wel meestal direct verliefd. Van vreemde mensen die direct toenadering zoeken moet hij tevens niets hebben. Met een lichte grom en soms een snappende beweging laat hij dan weten hier niet van gediend te zijn. Laat je hem even met rust, dan komt hij vanzelf naar je toe en kan je alsnog de beste vrienden met hem worden.

Boven alles ben ik op zoek naar een huisje voor hem, waar hij de aandacht, liefde en beweging kan krijgen die ik hem zo gun en niet meer allemaal kan geven. Even wat punten op een rij:

Kan bij andere honden: Over het algemeen niet sociaal tegen andere honden, met teefjes gaat het meestal wel goed

Kan bij kleine kinderen: Niet echt ervaring mee, kinderen die hij gezien heeft gaat hij uit de weg

Kan bij katten: nee

Kan bij grote kinderen: ja

kan alleen thuis zijn: ja

Kan mee in de auto: ja

kan los lopen: nee

is gecastreerd: nee

gebruikt medicijnen: nee

kent (basis)commando’s: ja

aan de lijn: hij loopt netjes mee aan de lijn, trekt niet