Herkomst

Land van herkomst
Al van oudsher is de shiba een inheems Japans ras, die voorkwam in de bergachtige streken bij de Japanse Zee. De shiba werd vroeger in Japan gebruikt voor de jacht op kleine dieren en veerwild.

Aanleg

Aanleg Shiba Inu
Jachthond en gezinshond. Ze kunnen eindeloze lange wandelingen met je maken en zullen alert zijn op alles wat om hen heen beweegt, maar ze kunnen ook heerlijk in huis zijn en proberen een plekje op de bank te veroveren.

Aard

Aard van een Shiba Inu
Shiba inu’s zijn levendig, evenwichtig, blaffen weinig, zijn gehecht aan hun baas, maar zijn tegelijkertijd ook onafhankelijk, nieuwsgierig, vrolijk en waaks. Het zijn daarbij zindelijke honden die van nature erg schoon zijn op zichzelf.

Grootte

Grootte Shiba Inu
Reuen hebben een schouderhoogte van 40 cm en teven 37 cm. Afwijkingen van 1,5 cm naar boven of beneden zijn toegestaan. Fouten zijn mannelijk ogende teven of vrouwelijk ogende reuen.

Vacht en verzorging

Vacht en Verzorging Shiba InuShiba’s hebben een vacht die geurloos is en ze houden zichzelf ook bijna katachtig schoon. Twee keer per jaar is er echter een enorme ruiperiode. Tijdens deze periode dient u regelmatig te borstelen en kammen.

Beweging

Beweging Shiba InuDe Shiba zit fysiek goed in elkaar en is een sportieve hond die graag lange wandelingen maakt. Mocht er een keer wat minder beweging gegeven worden, vinden ze dit geen groot probleem. Hij stelt weinig eisen en past zich moeiteloos aan uw omstandigheden aan.

Opvoeding

Opvoeding van een Shiba InuDe opvoeding van deze hond stelt u gelukkig niet al te veel voor problemen, als u maar rekening houdt met zijn eigenzinnige karakter. Wissel de oefeningen wat af met wat spelen om er voor te zorgen dat de hond het leuk blijft vinden.

Sociale aanleg

Sociale aanleg van een Shiba InuDe Shiba inu gaat over het algemeen goed om met honden en andere huisdieren. Hij is iets terughoudend ten opzichte van vreemden, maar met kinderen zijn er in de regel geen problemen.